Туристите в планините да се движат само по зимни маркировки,

...
 Туристите в планините да се движат само по зимни маркировки,
Коментари Харесай

Предупреждават: Има опасност от лавини в Стара планина, Пирин, Рила и Витоша

 Туристите в планините да се движат единствено по зимни маркировки, тъй като забележителната степен на лавинна заплаха остава в действие. Това оповестиха за „ Фокус ” от Планинска избавителна работа (ПСС) при Българския червен кръст (БЧК). Значителна е степента на лавинна заплаха в Стара планина, Пирин, Рила и Витоша.

Планинските спасители не могат да дадат безапелационна оценка за изискванията за туризъм във всички региони на планините. Те поучават туристите да се осведомят за времето, да се преценяват с метеорологичните условия. В билната част на Стара планина изискванията за туризъм са положителни, а в междинната част има мъгла. Във високите елементи на Пирин също има мъгла, както и в региона на Черни връх. В Рила има ниска облачност, като в най-високите елементи няма мъгла. Условията за туризъм там са относително положителни.

Температурите в планините са относително високи. На връх Мусала температурата е минус 5-6 градуса. На останалите места температурите са по-високи. Лифтовите уреди работят на всички места. Няма регистрирани инциденти с туристи през миналото денонощие.

Информация за ситуацията в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР